home biografie foto's nieuws agenda sponsoren links gastenboek email

 

 

2008 2009 2010


29 oktober 2008 ... Marcel van Leen volgt geïnteresseerd Toerwagen Diesel Cup.

Formido Swift Cup-coureur Marcel van Leen volgde afgelopen seizoen met veel belangstelling de wedstrijden van de Toerwagen Diesel Cup. De strijd tussen de diverse merken sprak de Haarlemmer aan en hij is druk bezig om volgend jaar zelf met Certainty Racing Team uit te komen in de nationale dieselklasse.

Van Leen is geen onbekende in de paddock. Na zijn debuutjaar 2006 in de SportMaxx Clio Cup, reed hij afgelopen twee jaar in de Formido Swift Cup. Maar Van Leen’s Suzuki Swift staat inmiddels te koop. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad in de Swift Cup, maar ik ga ermee stoppen”, vertelde Van Leen. “Ik denk dat ik in de Toerwagen Diesel Cup beter tot mijn recht kom. Bovendien wordt er met de diesels nauwelijks schade gereden; het is meer leven en laten leven, je wint de wedstrijd niet in tien rondjes. Ik denk dat de TDC volgend jaar een leuke klasse gaat worden met een groot startveld. Ik heb al diverse enduranceraces gereden en aan het Winter Endurance Kampioenschap deelgenomen. Dat ging me altijd goed af en ik had er bovendien altijd veel plezier in.”

De Haarlemmer is samen met Certainty Racing-teameigenaar Dillon Koster op zoek naar de ideale auto. Tevens is Van Leen ook op zoek naar een teamgenoot. “We hebben twee opties. We kijken naar de mogelijkheden om met een compleet nieuw type auto aan de start te verschijnen, die nog gehomologeerd moet worden”, vervolgde Van Leen. “Daarnaast spreekt de Honda Civic me erg aan, zeker met de ondersteuning van Honda en de extra aandacht die het met zich meebrengt. De Honda is erg competitief, leuk om te zien en het concept zal denk ik erg succesvol worden. Ik heb nog geen teamgenoot voor komend seizoen, maar er zijn een aantal rijders die er wel oren naar hebben.”

Ook commercieel vindt de 43-jarige ondernemer de Toerwagen Diesel Cup goed te verkopen voor sponsors en relaties. “De Toerwagen Diesel Cup rijdt het hele seizoen mee met de A-evenementen en in de pitstraat kunnen de gasten de pitstop live zien. Dus ik verwacht dat het qua sponsoring goed gaat komen en dat een tweede rijder wel te vinden is. We hebben ruim de tijd om alles voor volgend seizoen in orde te krijgen. Als alles goed gaat kan ik voor het volgende seizoen nog in het winterkampioenschap een race met de auto kennismaken.”
 Toerwagen Diesel Cup


26 oktober 2008 ... Finale Races - Circuit Park Zandvoort.

Zandvoort, 26 oktober 2008 – Ondanks het kletsnatte weer kende de Formido Swift Cup gisteren op Circuit Park Zandvoort figuurlijk een stralende dag. Hoewel Marcel van Leen (Haarlem) tijdens de Formido Finaleraces afscheid nam van de Swift Cup, zal de klasse met nu 28 auto’s aan de start en komend jaar wellicht 30 tot 35 ook volgend seizoen de smaakmaker van het Dutch Power Pack blijven. Van Leen zelf stapt echter over naar endurance races. .... klik hier voor foto en compleet persbericht!


5 oktober 2008 ... A1 Grand Prix - Circuit Park Zandvoort.

Zandvoort, 5 oktober 2008 – Marcel Dekker veroverde tijdens spannende races van het A1GP-weekend zijn allereerste zege in de Formido Swift Cup, maar Jeroen den Boer deed de beste zaken voor het kampioenschap. Dankzij een eerste en een tweede plaats verliet Den Boer het Circuit Park Zandvoort als de nieuwe leider in het kampioenschap. Over drie weken, tijdens de Formido Finaleraces in Zandvoort, lijkt alleen Sandra Douma concurrent Den Boer nog van de titel te kunnen afhouden. Marcel van Leen (Haarlem) reed in het sterke veld onder de moeilijke omstandigheden naar een 23 en 20e plaats. klik hier voor foto en compleet persbericht.


10 augustus 2008 ... Masters of Formula 3 - Circuit Zolder (België)

Zolder (België), 10 augustus 2008 - Twee enerverende races en een nieuwe koploper in de Formido Swift Cup. Dat was de spectaculaire uitkomst van het vijfde raceweekend uit het Formido Swift Cup-seizoen 2008. Op het Belgische circuit van Zolder wonnen Tim van Gog en Karel Verspaget afgelopen weekeinde beiden een manche. Maar dankzij twee podiumplaatsen veroverde de zeer constant rijdende Sandra Douma de leidende positie in de spannendste raceklasse van de nationale autosport. Marcel van Leen (Haarlem) eindigde de eerste race als 22ste en moest in race twee voortijdig opgeven .... klik hier voor foto's en compleet persbericht.

 


6 juli 2008 ... Dutch Power Pack Assen.

Assen, 7 juli 2008 -  De Formido Swift Cup heeft afgelopen weekend tijdens het Dutch Power Pack Festival op het TT-circuit van Assen voor veel spektakel gezorgd. Terwijl Tim van Gog een dubbele zege boekte, drong het talent Niels Langeveld definitief door, pakte Marcel Dekker zijn eerste pole-position en veroverde Jeroen den Boer op zijn beurt de leiding in het tussen-klassement. Marcel van Leen (Haarlem) viel in race één met een 16de plaats net buiten de punten en moest in race twee voortijdig opgeven. klik hier voor foto's en compleet persbericht.

 


1 juni 2008 ... Jubileumraces op 60-jarig Circuit Park Zandvoort.

De coureurs uit de Formido Swift Cup én de autosporttoeschouwers zijn de grote winnaar van de Jubileumraces, die zondag 1 juni op het 60-jarige Circuit Park Zandvoort zijn gehouden. In dé nationale klasse voor jeugdig racetalent schotelden de 26 rijders het publiek een waar spektakel voor. ,,Dit waren in de Formido Swift Cup de mooiste en spannendste races ooit’’, zeiden de coureurs in koor. Marcel van Leen wist in beide races de nodige plaatsen goed te maken en eindigde race twee op een keurige twaalfde positie. Daarmee scoorde de Haarlemmer zijn eerste punten in de fel bevochten Formido Swift Cup. klik hier voor foto's en compleet persbericht.


12 mei 2008 ... Pinksterraces Zandvoort

Na de sneeuwbuien van Pasen kende het tweede raceweekend uit de Formido Swift Cup totaal andere omstandigheden. Onder een stralende zon zorgden de 29 Swift-coureurs op Circuit Park Zandvoort voor een prachtig spektakel. De door Karel Verspaget gewonnen Pinksterraces boeiden de 14.500 toeschouwers van de eerste tot de laatste minuut. Marcel van Leen wist vanaf een 24ste startpositie in race één acht plaatsen te winnen en passeerde als 16de de finish. Race twee leverde voor de Haarlemmer een 18de positie op. klik hier voor foto's en compleet persbericht.


24 maart 2008 ... Paasraces Zandvoort

In een prachtig wisselend decor van sneeuwbuien en zonnige perioden is op Tweede Paasdag het tweede seizoen in de Formido Swift Cup op spectaculaire wijze van start gegaan. In dé opstapklasse voor nationaal racetalent grepen de jonge honden de macht. De 20-jarige Hans Bos uit Gorinchem zegevierde in beide races. Marcel van Leen uit Haarlem kende in het eerste weekend weinig geluk. In de eerste race zag Van Leen ..... klik hier voor foto's en compleet persbericht.


24 januari 2008

 

Marcel van Leen en Tim van Gog rijden volgend seizoen bij het raceteam van Certainty o.l.v. Dillon Koster

 

Gisteravond is overeenstemming bereikt tussen Team Certainty en de rijders Marcel van leen en Tim van Gog. De rijders zullen deelnemen in de Formido Suzuki Swift Cup 2008. (zie foto) Afgelopen jaar namen zij ook deel in deze cup. Tim van Gog eindigde seizoen 2007 op een fraaie 2e plaats en zal er alles aan doen om zijn vice-kampioenschap om te zetten in een Nederlands Kampioenschap. Marcel van Leen had een wisselend seizoen, waarbij hij enkele keren net buiten het podium viel en uiteindelijk het seizoen 2007 op een 11e plaats eindigde.

 

Team Certainty neemt ook deel in de Siemens BenQ BMW 130i cup met de rijders Dillon Koster en Rintje Ritsma. Onderhandelingen om nog enkele rijders voor het nieuwe seizoen te contracteren in beide klassen zijn volop gaande.

 

De meerwaarde voor de twee Suzuki rijders om bij Certainty te rijden is de kennis op het gebied van de autosport en de faciliteiten tijdens de racedagen op het circuit. Het team Certainty biedt ruime mogelijkheden voor sponsoren om met gasten de evenementen te bezoeken. Zo is er een hospitality ruimte voorzien van catering, muziek en overige entertainment. Ter plaatse worden thema lunches bereid door het uit de regio bekende restaurant Zilt te Overveen.


14 januari 2008

 

Maandag 14 januari kunnen wij de heren Sieraad en De Wit van het gelijknamige Bouw- en Aannemingsbedrijf aan de Jan Tademaweg 33 te Haarlem verwelkomen als nieuwe sponsor voor Tim en Marcel voor het seizoen 2008 in de Suzuki Swift Cup.


12 januari 2008

 

Hans Kemp onze chef mechaniek is terug van vijf weken vakantie op de Filippijnen.

Vanaf nu worden de auto's weer in topvorm gebracht voor de openingsrace met Pasen.

Veranderingen Suzuki Swift Tim, Marcel en voortgang team in januari:

  • Tim's auto wordt zwart. Die van Marcel wordt wit.

  • Volgende week gaat de eerste auto naar de spuiter S v.d. Heuvel te Zaandam.

  • De nieuwe uitlaatsystemen zijn besteld, dus meer pk's en herrie in de tent.

  • Bij Auto Berkelaar in Amstelveen zullen alle nieuwe onderdelen voor de Suzuki's besteld worden.

  • In de komende weken zijn wij nog met een aantal bedrijven aan het onderhandelen voor eventuele sponsoring.

  • Alle recente sponsoren hebben ook hun ondersteuning voor 2008 toegezegd.

  • Deze week hopen we ook rond te komen bij welk team wij onderdak gaan krijgen voor 2008.

 

 

 
home I biografie I foto's I nieuws I agenda I sponsoren I links I gastenboek I email
webmaster
copyright 2008 - www.marcelvanleen.nl - all rights reserved