home biografie foto's nieuws agenda sponsoren links gastenboek email

 

Totaal 3 foto's. Klik op de kleine foto's.

9 - 10 oktober 2010 ... Formido Finaleraces - Circuit Park Zandvoort

.

 

Zandvoort, 10 oktober 2010.
 
Van Leen en Swart sluiten seizoen af met indrukwekkende inhaalrace
 
 
ZANDVOORT (10 oktober 2010) – Marcel van Leen en Ron Swart hebben het autosportseizoen, tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort, met een indrukwekkende inhaalslag afgesloten. Het tweetal klom in de tweede race van de Toerwagen Diesel Cup in vijftig minuten tijd vanaf de achttiende startplek op naar de vijfde positie. Ook in de eerste wedstrijd had het tweetal de vaart er goed in zitten, maar viel door een loslopend wiel terug naar de achttiende stek.
 
Het laatste weekeinde van het jaar begon met een zevende tijd in de kwalificatie goed voor het duo Van Leen / Swart.  “Ik reed in de kwalificatie samen met Jeroen een rondetijd van 2:03,6 en dat was mijn snelste tijd tot nu toe met de BMW 120d”, stelde Van Leen tevreden. “Dus ik was de hele dag in mijn element.”
 
Lange tijd zag het er naar uit dat Van Leen en Swart hun zevende plek konden vasthouden, maar een losgelopen wiel zorgde ervoor dat het tweetal in de pitstraat veel tijd verloor. “Ik had een erg goede start en lag vierde doordat ik een stilgevallen Volvo en Peter van der Kolk voorbij kon. Ronald Morien was werkelijk niet te houden, dus die moest ik voor me dulden.”
 
Na de pitstop met rijderwissel, waarbij Van Leen plaats maakte voor Swart, verliet het duo 0,2 seconde te vroeg te pitstraat, waardoor het tweetal zich zag bestraft met tien seconden straf. “Maar een losgelopen wiel deed ons nog verder terugvallen”, stelde Swart. “Eerst dachten we dat het een lekke band was, maar het bleek er door de warmte meer speling tussen de remschijf en de velg ontstaan te zijn. Ik moest dus nóg een keer het team opzoeken om het wiel strakker te laten zetten.”
 
“Er zijn dit weekeinde een hoop sponsors van ons, dus we gaan ons best doen zover mogelijk naar voren te komen”, beloofde Van Leen voor de start van de laatste race. Hij hield woord, want gestart als achttiende klom het duo op naar de vijfde eindplek. “Ik had een goede start en had er al gelijk een paar te pakken en wist me met mooie inhaalacties steeds meer naar voren te werken”, vertelde Swart.
“De auto was echt super, want het ging me makkelijk af om goede tijden te blijven rijden. Maar ik moest vaak buitenom voor het winnen van een positie, want iedereen weet natuurlijk hoe het spelletje werkt.”
 
Van Leen nam tijdens de pitstop met rijderwissel voor de laatste maal dit seizoen plaats achter het stuur van de BMW 120d. “Ron had het voor- en hoofdgerecht al opgegeten, mij restte alleen het toetje nog”, lachte Van Leen. “Het ging erg lekker. Ik kwam als achtste de baan op en wist in de slotfase met een mooie actie mijn positie te verdedigen en tot de finish te behouden, ondanks dat Gaby Uljee mij misschien wel zes keer op mijn bumper heeft geraakt.”
 
“We reden dit jaar in de verkeerde auto om kampioen te kunnen worden, want het ontbrak de 120d’s dit seizoen gewoon aan vermogen ten opzichte van de andere bolides. Dat is jammer, maar we kunnen desondanks terugkijken op een ontzettend leuk en goed jaar.”
 

Equipe Swart / Van Leen komt mogelijk deze winter al weer in actie in het Winter Endurance Kampioenschap.

 

UITSLAG FORMIDO FINALERACES 2010

Race 1 Toerwagen Diesel Cup:

1. Eq. v.d. Ende / van Genderen, BMW 123d, 47 ronden in 1:41:09,320 (125,207 km/u),

2. Eq. Frankenhout / Kox, BMW 123d coupé, op 0,084,

3. Jeroen Dik, Volkswagen Golf 6, op 7,890,

18. Eq. van Leen / Swart, BMW 120d, op 1 ronde.

 

Race 2 Toerwagen Diesel Cup: 1.

Jeroen Dik, Volkswagen Golf 6, 24 ronden in 51:43,115 (125,714 km/u),

2. Eq. Morien / de Groot, Volkswagen Golf 5, op 12,631,

3. Eq. Luc Braams / D. Huisman, BMW 123d, op 17,619,

5. Eq. Swart / v. Leen, BMW 120d, op 28,664.

 

 

 

 
 
home I biografie I foto's I nieuws I agenda I sponsoren I links I gastenboek I email
webmaster
copyright 2008 - www.marcelvanleen.nl - all rights reserved