home biografie foto's nieuws agenda sponsoren links gastenboek email

 

Totaal 13 foto's. Klik op de kleine foto's.

18 - 19 augustus 2010 ... Wijzonol Trophy - Circuit Park Zandvoort

.
 
Zandvoort, 19 september 2010.
 
Van Leen en Swart weer terug op podium Toerwagen diesel Cup
 
ZANDVOORT (19 september 2010) – Afgelopen weekeinde, tijdens de Wijzonol Trophy op Circuit Park Zandvoort, had de BMW 120d van Ron Swart en Marcel van Leen de snelheid te pakken waar het het duo de afgelopen tijd aan ontbrak. Het Solid State Racing-duo vocht in de Toerwagen Diesel Cup weer om de prijzen en maakte in de honderd minuten durende hoofdrace met een derde plek haar rentree op het podium.
 
Het begon direct veelbelovend voor Swart en Van Leen. Met een rondetijd van 2:08,502 minuten in de kwalificatie op het Zandvoortse parcours, waar afgelopen weekeinde eenmalig met een extra chicane werd gereden, verzekerde het duo zich van de derde startpositie. “We hebben ons ervoor ingezet dat de BMW 120d in de klasse niet het ondergeschoven kindje mag blijven, dat niet meer met de nieuwe auto’s mee kan komen”, vertelde Van Leen. “De klasse moet wel betaalbaar blijven en dus mag het niet zo zijn dat alleen nieuwe auto’s vooraan rijden. Daarom reden we dit weekeinde met nieuwe computersoftware en turbo om ervoor te zorgen dat de 120d’s ook het tempo kunnen blijven volgen. De moeite heeft geloond, want we meldden ons weer in de top drie.”
 
En dat de snelheid er bij het Solid State Racing-tweetal goed in zat, bleek ook wel in de hoofdrace van honderd minuten waarin het de derde positie wist te consolideren. Daarmee keerde equipe Swart / Van Leen, na twee weekeinden van afwezigheid, weer terug op het erepodium. “We hebben echt een toprace gereden”, vond Swart. “Ik had een lekkere stint en flink doorgetrapt en constante tijden neergezet. Ik denk dat we hebben aangetoond dat met de upgrade voor de BMW 120d het helemaal goed zit met de competitie in de klasse. Het idee van de klasse is namelijk dat je met elke auto moet kunnen meevechten om de overwinning.”
 
Van Leen vulde aan: “Dit is onze tweede podiumplaats van het jaar. We kwamen iets te kort voor de eerste twee plaatsen, maar de auto gaat nu een klap sneller en we zijn direct een stuk competitiever. Ik heb mooie gevechten gehouden en ben zeer blij met deze podiumplek. De extra chicane vond ik overigens een leuke afwisseling en uitdagend, zeker omdat het Scheivlak erna net niet volgas is.”
 
In de tweede race vocht equipe Swart / Van Leen diverse gevechten uit en had lange tijd uitzicht op vierde plek. “Ik had een goede start, lag derde en kon vervolgens de kop goed volgen”, liet Swart weten. “Maar door een probleem met de achteras van de auto moest ik voorzichtiger rijden. Uiteindelijk bracht ik de auto als vierde de pitstraat in.”
 
Het zag er naar uit dat Van Leen na de rijderwissel deze positie kon handhaven. “Maar ik ging in de laatste ronde te enthousiast de S-bocht in en kwam er met veel overstuur uit en verloor toen twee plekken”, vertelde hij. “Dat was balen, maar verder ging het hartstikke goed. We konden dit weekeinde het tempo goed volgen.”
 
De volgende en laatste races in de Toerwagen Diesel Cup worden 9 en 10 oktober verreden tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort.
 
UITSLAG WIJZONOL TROHPY 2010
Race 1 Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup:
Eq. J. v.d. Ende / Frankenhout, BMW 123d coupe, 43 ronden in 1 uur 40 min 18,435 (111,115 km/u),
1. Jeroen Dik, Volkswagen Golf 6, op 0,250,
2. Eq. J. Bleekemolen / Zumbrink, BMW 120d, op 29,835,
3. Eq. Swart / van Leen, BMW 120d, op 42,215.
 
Race 2 Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup:
Eq. Frankenhout / J. v.d. Ende, BMW 123d coupé, 23 ronden in 51 min 49,214 (115,044 km/u),
1. Jeroen Dik, Volkswagen Golf 6, op 0,237,
2. Marcel Roeleveld, Volvo C30 D5, op 0,325,
3. Eq. J. Bleekemolen / Zumbrink, BMW 120d, op 8,598
6. Eq. Swart / van Leen, BMW 320d, op 17,742.
 
 

 

 
 
home I biografie I foto's I nieuws I agenda I sponsoren I links I gastenboek I email
webmaster
copyright 2008 - www.marcelvanleen.nl - all rights reserved