home biografie foto's nieuws agenda sponsoren links gastenboek email

 

Totaal 2 foto's. Klik op de kleine foto's of op de pijltoetsen ernaast.

4 - 6 juni 2010 ... Masters of Formula 3 - Circuit Park Zandvoort

persbericht ónder de foto's.

.
Zandvoort, 6 juni 2010
 
Van Leen en Swart op podium tijdens Masters of Formula 3
 
Terwijl Valtteri Bottas zich kroonde tot de nieuwe Master of Formula 3, hebben Marcel van Leen en Ron Swart tijdens het drukbezochte evenement op Circuit Park Zandvoort hun eerste podiumplaats van het seizoen binnengehaald. Onder toeziend oog van 43.000 toeschouwers klom het tweetal in de Toerwagen Diesel Cup met haar BMW 123d van de dertiende startpositie op naar de derde plek. Daarmee blijft equipe Van Leen / Swart in de strijd om het kampioenschap nog steeds een tweetal om rekening mee te houden.

 

In verband met het drukke programma van de Masters of Formula 3, het grootste autosportevenement van het jaar op het Zandvoortse circuit, werd de kwalificatie al op vrijdag verreden. Van Leen en Swart trainden zich naar een veelbelovende tweede startpositie. En in de eerste race, over honderd minuten, was het duo goed op weg voor hun eerste podiumklassering van het seizoen. Van Leen bracht de gele BMW 120d als vierde in de pitstraat voor de rijderwissel. Omdat het duo de tweede plaats in het tussenklassement in bezit had, moest het tijdens de pitstop twintig seconden langer stilstaan, zo schrijven de reglementen voor. De verloren tijd van deze zogeheten ‘erestraf’ probeerde Swart zo snel mogelijk goed te maken.

 

“Als je twintig seconden stilstaat en allemaal auto’s aan je voorbij ziet komen, rijd je toch met de gedachte weg dat je iets te doen staat”, legde Swart uit. “Normaal gesproken rijd ik lange races als deze op 95 procent, maar nu nam ik meer risico om naar voren te komen. Ik pakte teveel kerbstone mee in de Mastersbocht en kwam met twee wielen los en al stuiterend gleed de auto diep de grindbak in. Eenmaal uit het grind heb ik de race wel uitgereden, maar meer dan de dertiende plek zat er toen niet meer in. Jammer, want de rondetijden die ik daarna reed waren goed voor de top vier.”

 

De startopstelling van de tweede race werd bepaald aan de hand van de uitslag van de eerste wedstrijd. Daardoor moest het snelle BMW-duo de tweede race aanvangen als dertiende. Swart: “Door mijn eigen schuld startten we als dertiende. Ik wilde me revancheren, maar in het middenveld is het altijd oppassen. Zo ook bij de start waar de Golf 6 van Jeroen Dik stilviel en ik moest uitwijken. Ik haakte achter Jan Joris Verheul aan en gaf de auto als vierde over aan Marcel.”

 

Van Leen nam het stuur over en bracht de auto uiteindelijk als derde over de finish. Daarmee behaalde het Zandvoortse/Haarlemse tweetal hun eerste podiumplaats van het seizoen. “Ron kwam op het juiste moment binnen en ik ging als vijfde weer de baan op”, vertelde Marcel van Leen. “Ik klom op naar de derde plek, waarbij ik een beetje geluk had dat Peter van der Kolk stuk ging. Daarna had ik even een hachelijk momentje, waarbij ik met een ingeklapte spiegels niet kon zien toen twee deelnemers wel heel erg laat remden. Maar het liep gelukkig goed af en dus staan we eindelijk weer op het podium! In de laatste ronden kon ik iets inlopen op de BMW 320d van Ronald van de Laar, maar de race duurde tekort om het hem nog moeilijk te maken. In de tussenstand zit het nu ongelooflijk dicht bij elkaar en het is onmogelijk te voorspellen wie er kampioen gaat worden. Dat zouden wij zomaar eens kunnen zijn, want we blijven in de race voor de titel. Het gaat nog een leuk seizoen worden!”

 

De volgende races in de Toerwagen Diesel Cup worden verreden tijdens de Formido Midzomerraces, 3 en 4 juli op TT Circuit Assen.

 

Uitslag RTL GP Masters of Formula 3 2010
Race 1 Toerwagen Diesel Cup:
1. Jeroen Dik, Volkswagen Golf 6, 47 ronden in 1 uur 40 min 25,503 (120,943 km/u),
2. Eq. Nooren / Van der Ende, BMW 123d, op 2,373,
3. Eq. Luc Braams / D. Huisman, BMW 123d, op 56,927,
13. Eq. van Leen / Swart, BMW 120d, op 1 ronde.

Race 2 Toerwagen Diesel Cup:
1 Eq. Liesette Braams / Uljee, BMW 123d, 22 ronden in 50 min 15,097 (113,135 km/u),
2 Eq. M. Bleekemolen / van de Laar, BMW 123d, op 7,633,
3 Eq. Swart / van Leen, BMW 120d, op 9,249.

Stand na zes van veertien races:
1. Equipe De Groot / Morien, 81 punten
2. Luc Braams, 64
3. Equipe Uljee / Braams, 64
4. Equipe Swart / Van Leen, 61
 
Voor meer informatie:
Marcel van Leen: +31 (0)6 – 46 75 05 46
Ron Swart: +31 (0)6 – 53 18 58 66

 

 

 

 

 
 
home I biografie I foto's I nieuws I agenda I sponsoren I links I gastenboek I email
webmaster
copyright 2008 - www.marcelvanleen.nl - all rights reserved