home biografie foto's nieuws agenda sponsoren links gastenboek email

 

Totaal 2 foto's. Klik op de kleine foto's of op de pijltoetsen ernaast.

21 - 24 mei 2010 ... Profile Tyrecenter Pinksterraces 2010 - Circuit Park Zandvoort

persbericht ónder de foto's.

.
Zandvoort, 24 mei 2010.
 

Van Leen en Swart pakken tweede plaats in tussenstand tijdens Pinksterraces

Marcel van Leen en Ron Swart zijn net buiten het erepodium gefinisht tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. Het BMW-duo eindigde de eerste race van de Toerwagen Diesel Cup als vierde. In de tweede wedstrijd kwam equipe Van Leen / Swart  als zevende over de eindstreep. In het klassement doen Van Leen en Swart het nog het best en leggen na dit weekend beslag op de tweede plaats in de tussenstand.

Gestart als zevende kon Swart met veel moeite weerstand bieden tegen de snelheid van de concurrerende automerken (Volkswagen, Volvo) zijn startplek tot aan de pitstopserie te behouden. Na de pitstop, waarbij Marcel van Leen het stuur van zijn teamgenoot overnam, kwam de Haarlemmer als vijfde terug op de baan om uiteindelijk als vierde te worden afgevlagd. “Ik had graag nog een plekje hoger gestaan, maar toch ben ik tevreden”, stelde Van Leen na afloop. “De safety car kwam voor ons op een verkeerd moment op de baan, want het voordeel dat de hooggeklasseerde deelnemers langer in de pitstraat stil moeten staan, werd op deze manier tenietgedaan. Ik had even een hachelijk momentje met een achterblijver, maar verder had ik een leuke race. We snoepen onze puntjes mee, maar we willen op het podium. We waren de snelste BMW 120d, de andere auto’s gaan echt te hard om bij te kunnen houden.”

Van Leen’s woorden werden in de tweede race nog eens onderstreept. Als vierde gestart, verloor Van Leen na het doven van de lichten steeds meer terrein van de snellere Volkswagens Golf, BMW’s 123d en Volvo C30. Uiteindelijk werd de equipe Van Leen / Swart als zevende geklasseerd. “Voordat we ten onrechte aan onszelf beginnen te twijfelen, moeten we er vertrouwen uit blijven putten dat we, net als in de eerste race, weer de snelste BMW 120d zijn”, vertelde Van Leen. “Aan ons als duo ligt het niet, maar er wordt niet gevochten met gelijke wapens. Het zou leuk zijn als we een keer de sleutels van alle auto’s in een hoed gooien en dan iedereen met een andere auto rijdt, om te zien waar we dan staan. We hebben gelukkig de boel heel gehouden voor de Masters of Formula 3, al scheelde het niet veel of ik had een aanrijding met Michael Bleekemolen gehad. Met de Masters hebben we over twee weken weer een mooi evenement in de agenda staan, waar we voor het podium gaan. Het is te hopen dat de organisatie in de tussentijd maatregelen neemt om de verschillen tussen de diverse auto’s te beperken. We staan nu tweede in het kampioenschap, dus we doen nog volop mee.”

De volgende races in de Toerwagen Diesel Cup worden verreden tijdens de Masters of Formula 3, 5 en 6 juni op Circuit Park Zandvoort.

Uitslag Profile Tyrecenter Pinksterraces 2010
Race 1 Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup:
1. Equipe Morien / de Groot, Volkswagen Golf 5, 45 ronden in 1 uur 41 min 15,802 (114,838 km/u),
2. Jeroen Dik, Volkswagen Golf 6, op 1,287 seconden,
3. Equipe Nooren / Van der Ende, BMW 123d, op 12,044,
4. Equipe Swart / van Leen, BMW 120d, op 44,575.

Race 2 Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup:
1. Jeroen Dik, Volkswagen Golf 6, 24 ronden in 51 min 45,095 (119,756 km/u),
2. Equipe Morien / de Groot, Volkswagen Golf 5, op 7,375 seconden,
3. Equipe Liesette Braams / Uljee, BMW 123d, op 18,153,
7. Equipe Swart / Van Leen, BMW 120d, op 43,393.

Stand na 4 van 14 races:
1. Equipe Morien / De Groot, 62 punten
2. Equipe Swart / Van Leen, 43
3. Lev Fridman, 42

 

 

 

 

 
 
home I biografie I foto's I nieuws I agenda I sponsoren I links I gastenboek I email
webmaster
copyright 2008 - www.marcelvanleen.nl - all rights reserved