home biografie foto's nieuws agenda sponsoren links gastenboek email

 

foto met dank aan Chris Schotanus

13 maart 2009 ... Certainty Racing Team by Day V Tec in Dutch GT4 Championship met sterke rijders line-up

persbericht ónder de foto's.

.

Zandvoort, 13 maart 2009

 

Certainty Racing Team by Day V Tec rijdt komend seizoen met twee Corvettes C6 in het nieuwe Dutch GT4 Championship, dat geldt als de eredivisie van de nationale autosport. Peter van der Kolk van H&P Racing en niemand minder dan Porsche Supercup-kampioen Jeroen Bleekemolen zullen samen een Corvette delen. De tweede C6 wordt bemand door Harmen van Putten en Henry Zumbrink.

Voor Certainty Racing Team, dat afgelopen seizoen overwinningen boekte in de Suzuki Swift Cup en BMW 130i Cup, past de stap naar het Dutch GT4 in de lijn van de ontwikkeling die het raceteam de afgelopen jaren doormaakte.

Teameigenaar Dillon Koster reageert verheugd: “Ik ben ontzettend blij met het aantrekken van een goed gezelschap rijders van Peter van der Kolk, Jeroen Bleekemolen, Harmen van Putten en Henry Zumbrink. Verder kijk ik uit naar een goede samenwerking met Day V Tec, dat zijn sporen in de autosport reeds verdiend heeft. Ik denk dat wij met het bundelen van de krachten als team nog sterker voor de dag zullen komen, zowel op als naast de baan.”

Day V Tec, dat vorig seizoen met McGregor Racing Team de eerste twee plaatsen in het kampioenschap van de BMW 130i Cup behaalde, zal de technische begeleiding doen. “Day V Tec had technisch alles al op wieltjes lopen, dat hebben we afgelopen twee jaar al bewezen in de BMW 130i cup en bevestigt met het kampioenschap”, vertelt teammanager Davy Lemmens. “Ik ben zeer blij met de samenwerking met Certainty. Onze rijders en gasten zullen optimaal kunnen genieten van alle mogelijkheden die Certainty in combinatie met Day V Tec te bieden heeft, zoals VIP-hospitality, incentives op maat en het behalen van racelicenties. Zowel Certainty als Day V Tec zijn zeer snel opgeklommen tot gevestigde waarden op Zandvoort. Door deze samenwerking zie ik een nog snellere groei voor Day V tec en Certainty voornamelijk op internationaal vlak, maar in 2009 gaan we ons focussen op het Dutch GT4 kampioenschap.”

“Wat moet ik vertellen over de Corvette? Raceauto’s kunnen zij wel bouwen!” vervolgt Lemmens. “Denk maar aan bijvoorbeeld Le Mans, Sebring en FIA GT3. Afgelopen week hebben we nog een bezoek aan de Callaway-fabriek gebracht en ik denk dat we de meest allround auto in handen hebben, die ons instaat moet stellen goeie resultaten te boeken. Buiten het feit dat we een zeer goed en mooi team gaan neerzetten ben ik erg blij met de rijders die we hebben kunnen vastleggen. Werken met iemand als Jeroen is een droom voor elk team. Peter, Henry en Harmen hebben al bewezen dat ze ervaren, snel, betrouwbaar en zeer gedreven zijn. We gaan zeker opvallen op de baan en op het podium!”

Jeroen Bleekemolen

Ondanks zijn drukke agenda met races in onder andere de Porsche Supercup, blijft Jeroen Bleekemolen graag actief in de nationale autosport. “Ik vind het heel leuk om in Nederland nog in de autosport betrokken te blijven, omdat er veel bekenden van mij aan de start staan”, vertelt de Porsche Supercup-kampioenschap. “Ik denk dat we een goede kans hebben om voor de overwinningen te kunnen strijden; de auto is goed en Peter is een snelle rijder.”

Peter van der Kolk

Teamgenoot Peter van der Kolk durft zich nog niet aan voorspellingen te wagen: “Zoals iedereen hebben we nog geen idee waar we precies staan, maar het feit dat Jeroen in stapt geeft onze intentie aan; het maximaal haalbare. Ik ben zelf een fervent BMW-rijder, maar doordat we met de BMW M3 GT4 niet konden testen, hebben we gekozen voor de Corvette C6. Die konden we bovendien overnemen van Bob van der Sluis, omdat hij vanwege gezondheidsproblemen dit jaar niet zal rijden.”

Harmen van Putten

“Ik verwacht een heel leuk jaar. Ik kom uit in de Gentlemans Cup en vind het vooral leuk en spannend om in deze mooie klasse met dikke auto’s uit te komen”, aldus Van Putten. “Ik ga zeker mijn best doen en ik heb begrepen dat deze klasse wordt verreden onder het gezag van Jeroen Frieman, die er op toe zal zien dat gebeuk op het circuit met zware straffen wordt aangepakt. Dat spreekt me erg aan, want ik heb in de Alfa Romeo Trofeo gereden, waar zulke incidenten ook niet voorkwamen.”

Henry Zumbrink

“Deze wagen is een serieuze kanshebber”, verklaart Zumbrink. “Tijdens de testsessies bleek de Corvette een van de snelste auto’s te zijn. Het is super om met deze auto uit te gaan komen in de GT4. De bolide heeft veel koppel en een hoge maximum snelheid. Standaard heeft de Corvette 445 pk maar dat is teruggebracht naar 390 pk om binnen het GT4-reglement te vallen. De klasse is totaal nieuw voor mij. Het is goed opgezet en het is een goede stap voor mijn ontwikkeling dus ik ben er superblij mee. Het is geweldig dat ik de kans krijg in dit competitieve kampioenschap mee te racen, en dat in zo’n auto! De GT4 is hot in Nederland en ik kan me hier goed presenteren.”

Het Dutch GT4 Championship gaat van start tijdens de Paasraces, 11 en 13 april op Circuit Park Zandvoort.


Voor meer informatie: www.certaintyracingteam.nl / www.dayvtec.com

Dillon Koster per telefoon: +31 (0)6 53 717 600 of email: dillon@certainty.nl

Davy Lemmens per telefoon: +31 (0)6 21 28 69 82 of email: info@dayvtec.com

Naamsvermelding bij foto: Chris Schotanus

Foto vrij van copyright mits in combinatie met bijgevoegd persbericht. Voor ander beeldmateriaal graag contact opnemen met Chris Schotanus: info@essayprodukties.nl.

 

 

 

 
home I biografie I foto's I nieuws I agenda I sponsoren I links I gastenboek I email
webmaster
copyright 2008 - www.marcelvanleen.nl - all rights reserved